Reklama
  • Czwartek, 11 lutego (13:05)

    Żeberka z tymiankiem

Skład­ni­ki: 1,5 kg żeberek, słoik dżemu pomarańczowego, szklanka ostrego keczupu, kilka gałązek tymianku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, pieprz, sól, olej.

Sposób przygotowania

Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę.

W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.

Reklama

Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C około 60 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i miksem sałat.

Na żywo
Więcej na temat:mi | żeberka | z | tymianek

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag młodych ziemniaków, 60 dag schabu, 2 łyżki oleju, 1 mała główka młodej kapusty, 1 cebula, 2 łyżki masła, 150 ml bulionu warzywnego, 1/2 pęczka tymianku, 10 dag żółtego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.