Reklama
  • Czwartek, 11 lutego (13:05)

    Żeberka z tymiankiem

Skład­ni­ki: 1,5 kg żeberek, słoik dżemu pomarańczowego, szklanka ostrego keczupu, kilka gałązek tymianku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, pieprz, sól, olej.

Sposób przygotowania

Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj marynatę.

W wysokim garnku, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem, keczup i tymianek. Odstaw do wystudzenia. Żeberka podsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Włóż do marynaty i wstaw na godzinę do lodówki.

Reklama

Mięso ułóż w brytfance, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C około 60 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i miksem sałat.

Na żywo
Więcej na temat:mi | żeberka | z | tymianek

Zobacz również

  • ● 600 g karkówki ● 3 łyżki wódki (może być ryżowa) ● 4 łyżki oleju ● łyżeczka ostrej papryki ● łyżeczka imbiru ● 3 łyżki sosu sojowego ● łyżka miodu ● łyżeczka octu winnego ● pędy bambusa (duża garść) więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.