Reklama
  • Środa, 16 października 2013 (15:00)

    Żeberka w pomidorach

Składniki na 4-6 porcji: 80 dag żeberek wieprzowych, 3 duże cebule, 3-4 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, skórki z dwóch kromek chleba (najlepiej razowca), 2 dojrzałe pomidory, uniwersalna przyprawa do potraw typu Warzywko, 2-3 łyżki oleju do smażenia.

1. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, wlać 1/4 szklanki gorącej wody. Dodać rozdrobniony chleb i zeszkloną cebulę, wymieszać i całość dusić.

Reklama

2. Do mięsa dodać rozdrobnione pomidory i przeciśnięty czosnek. Przyprawić i dusić jeszcze chwilę. Oprószyć natką pietruszki.

Przygotowanie: ok. 55 minut

Nasza rada

Żeberka serwować na ugotowanym makaronie lub ryżu, ozdobione plastrami świeżych pomidorów.

Twoje Imperium
Więcej na temat:żeberka | pomidory

Zobacz również

  • 1 kg schabu bez kości, 10-12 śliwek suszonych (bez pestek), 1 kg ziemniaków, 30 dag marchewki, 40 dag selera, sól, 75 dag włoskiej kapusty, 3 dag mąki, biały pieprz, 3 dag masła (margaryny), 1-2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.