Reklama
  • Czwartek, 29 sierpnia 2013 (08:05)

    Żeberka duszone w warzywach

1,5 kg żeberek poporcjuj, oprósz lekko mąką i obsmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełóż je do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojone w talarki dużą cebulę i średni por. Dodaj je do żeberek.

Dołóż pokrojone w skośne plasterki 2 marchewki, pietruszkę, 1/2 niedużego selera oraz 2 kiszone ogórki w plastrach. Zalej około 3/4 l wody. Dodaj listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego i duś pod przykryciem około 45 minut. Dopraw do smaku. Podawaj z pieczywem lub kaszą gryczaną na sypko.

Reklama

Więcej na temat:żeberka

Zobacz również

  • Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe, po pół łyżeczki ziaren kolendry, kardamonu i goździków, 2 ząbki czosnku, oliwa, sól, 3 łyżki miodu, 50 ml alkoholu, 1 łyżka masła, 1 mała cebula, 150 ml wina... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.