Reklama
  • Czwartek, 29 sierpnia 2013 (08:05)

    Żeberka duszone w warzywach

1,5 kg żeberek poporcjuj, oprósz lekko mąką i obsmaż na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełóż je do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojone w talarki dużą cebulę i średni por. Dodaj je do żeberek.

Dołóż pokrojone w skośne plasterki 2 marchewki, pietruszkę, 1/2 niedużego selera oraz 2 kiszone ogórki w plastrach. Zalej około 3/4 l wody. Dodaj listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego i duś pod przykryciem około 45 minut. Dopraw do smaku. Podawaj z pieczywem lub kaszą gryczaną na sypko.

Reklama

Więcej na temat:żeberka

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag polędwiczki wieprzowej, 20 dag cebuli, kilka pieczarek, 1,5 łyżki mąki, mały pojemnik śmietany, 1/2 l bulionu, czubata łyżka musztardy, olej, gałka muszkatołowa, pieprz, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.