-
Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)
Zawijaski schabowe z farszem pieczarkowym
Składniki: 5 plastrów schabu, 2 łyżki musztardy, 30 dag pieczarek, 1/4 świeżej papryki, 1/2 l bulionu, 3 łyżki masła, sól, pieprz, mąka, olej do smażenia
Przygotowanie 65 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5 porcji
1. Pieczarki obieram, drobno kroję. Podsmażam je na maśle, przyprawiam solą i pieprzem. Paprykę kroję w kosteczkę.
2. Schab cienko rozbijam, oprószam solą i pieprzem z obu stron, z jednej smaruję musztardą. Pieczarki mieszam z papryką.
3. Grzyby nakładam na plastry schabu. Mięso ciasno zwijam. Każdy związuję nicią, a następnie obtaczam w mące i obsmażam ze wszystkich stron na złoty kolor.
4. Przekładam do garnka, zalewam bulionem, duszę na wolnym ogniu mniej więcej 25 min. 5Jeśli sos z duszenia mięsa jest zbyt rzadki, można zagęścić go mąką pszenną (lub ziemniaczaną).
Czytaj również
Zobacz również
-
Skład na 12 porcji: ● 1 kg schabu, 8 jajek, 150 g kiełbasy wiejskiej lub boczku, natka pietruszki, szczypiorek, pieprz, sól, czosnek, cebula, olej, 1/2 szklanki wody więcej
Twój komentarz może być pierwszy