Reklama
  • Piątek, 12 lutego (08:05)

    Zawijaski schabowe z farszem pieczarkowym

Składniki: 5 plastrów schabu, 2 łyżki musztardy, 30 dag pieczarek, 1/4 świeżej papryki, 1/2 l bulionu, 3 łyżki masła, sól, pieprz, mąka, olej do smażenia

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 65 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5 porcji

1. Pieczarki obieram, drobno kroję. Podsmażam je na maśle, przyprawiam solą i pieprzem. Paprykę kroję w kosteczkę.

Reklama

2. Schab cienko rozbijam, oprószam solą i pieprzem z obu stron, z jednej smaruję musztardą. Pieczarki mieszam z papryką.

3. Grzyby nakładam na plastry schabu. Mięso ciasno zwijam. Każdy związuję nicią, a następnie obtaczam w mące i obsmażam ze wszystkich stron na złoty kolor.

4. Przekładam do garnka, zalewam bulionem, duszę na wolnym ogniu mniej więcej 25 min. 5Jeśli sos z duszenia mięsa jest zbyt rzadki, można zagęścić go mąką pszenną (lub ziemniaczaną).

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:przepis | koszt | z | olej do smażenia

Zobacz również

  • Składniki: 2 przednie golonki, 2 marchwie, 2 pietruszki seler, 1/2 l jasnego piwa, 4 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.