Reklama
  • Wtorek, 20 maja 2014 (10:05)

    Zawijane zraziki z oliwkami

Składniki: 70 dag karkówki, 5-6 ogórków kwaszonych, cebula , ząbek czosnku, musztarda miodowa, około 20 oliwek, sól, pieprz, olej, natka pietruszki.

Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem.

Reklama

Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórek i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.

Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią.

Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).

Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:Ca | z

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.