Reklama
  • Poniedziałek, 13 stycznia 2014 (12:00)

    Zawijane zraziki z oliwkami

Składniki: 70 dag karkówki , 6 ogórków kwaszonych, cebula, ząbek czosnku, musztarda miodowa, ok. 20 oliwek, pieprz , sól, olej, natka pietruszki

Przygotowanie: Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórka i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.

Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią. Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).

Reklama

Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:Ca | z

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: 80 dag chudej, zwartej karkówki, 16 cienkich plasterków boczku wędzonego, 16 małych kuleczek sera mozzarella (ew. ser feta pokrojony w większą kostkę), 3 łyżki octu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.