Reklama
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Wieprzowina nadziewana

Składniki na 4 porcje: 300 g czerwonej kapusty, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 100 g pieczarek, 2 łyżki masła, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanych ziół (pietruszka, tymianek, rozmaryn), 800 g udźca wieprzowego, kminek, 10 plastrów boczku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżka sosu sojowego.

Przygotowanie:

Kapustę posiekaj. Pokrój w małe kawałki paprykę, cebulę i pieczarki. Podsmaż wszystkie warzywa i pieczarki na maśle. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Udziec rozkrój nożem tak, aby powstał duży płat.Ubij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Rozłóż na nim plastry bekonu i nadzienie z kapusty. Zwiń roladę, przewiąż ją sznurkiem i obsmaż na oleju.

Reklama

Przełóż mięso do brytfanny razem z wysmażonym sosem i podlej wodą. Piecz w 180°C do miękkości.

Gotową roladę wyjmij. Sos poprósz mąką, dodaj przecier pomidorowy i krótko podsmaż. Dodaj 100 ml wody i zagotuj. Gotowy sos dopraw sosem sojowym i odcedź.

Zobacz również

  • Skład na 12 porcji: ● 1 kg schabu, 8 jajek, 150 g kiełbasy wiejskiej lub boczku, natka pietruszki, szczypiorek, pieprz, sól, czosnek, cebula, olej, 1/2 szklanki wody więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.