Reklama
  • Wtorek, 2 kwietnia 2013 (10:49)

    Wieprzowe pulpety pieczarkowe

Porcje 6. Przygotowanie 60 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 340 kcal. Wszyscy się nimi zajadają.

Katarzyna Janeczko z Zamościa

Reklama

CIASTO: pół kg mięsa mielonego, 2-3 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz, 4 ząbki czosnku, ziele angielskie, liść laurowy, 4-6 łyżek śmietany, 1,5-2 łyżki mąki, łyżka posiekanego koperku, 2-4 duże pieczarki, cebula, oliwa do smażenia.

1. Do mięsa dodaj bułkę tartą, 2 ząbki czosnku, jajko, wyrób i przypraw. Uformuj kulki i gotuj je 10 min w osolonej wodzie albo w bulionie.

2. Cebulę obierz i pokrój, pieczarki zetrzyj na tarce. Rozgrzej trochę oliwy, podsmaż cebulę i pieczarki. Dodaj przyprawy i duś kilka minut.

3. Podlej wodą, zagotuj, dodaj śmietanę wymieszaną z odrobiną mąki i posiekany drobno koperek. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem. Wrzuć pulpety i duś razem chwilę, cały czas mieszając.

Takie jest życie
Więcej na temat:ceny

Zobacz również

  • Składniki: 2 kg chudej łopatki wieprzowej, 2 cebule, 5 ząbków czosnku, 2-3 kromki pszennego chleba, 3 dag parmezanu, 6 łyżek oliwy, 4 marchewki, 1 średni seler, sól, pieprz, suszony rozmaryn i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.