Reklama
  • Poniedziałek, 27 kwietnia 2009 (10:50)

    Szaszłyki wieprzowe z selerem

Na selerze naciowym.

Zdjęcie

Szaszłyki wieprzowe /Smacznego
Szaszłyki wieprzowe
/Smacznego
Składniki na ok. 8 sztuk:

- 400 g kotletów wieprzowych,
- 4 łyżki sosu Teriyaki,
- 300 g nieco większych pomidorów koktajlowych,
- 200 g selera naciowego

Reklama

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski szerokie na 4 cm i długie na 10 cm. Skropić sosem Teriyaki i zostawić na około 15 minut. Umyć pomidory i selera. Kilka liści selera grubo posiekać. Selera skrócić do około 18 cm i porozcinać wzdłuż. Mięso forować w fale, i nadziewać na łodygi na przemian z pomidorami. Opiekać na rozgrzanym grillu obracając przez około 5 minut. Podawać przybrane selerem. Czas przygotowania 45 minut
Jedna porcja zawiera 250 kJ/60 kcal

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag schabu karkowego, 5 połówek brzoskwiń wraz z syropem, 2 marchewki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarenkach, 1-2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.