Reklama
  • Czwartek, 30 kwietnia 2009 (09:52)

    Szaszłyki wieprzowe - w 35 minut

Grillowane.

Zdjęcie

Szaszłyki wieprzowe /Smacznego
Szaszłyki wieprzowe
/Smacznego
Składniki dla 4 osób:

- 6 cienkich kotletów wieprzowych (po ok. 100 g),
- sól,
- biały pieprz,
- 2 łyżki średnio ostrej musztardy,
- 2 pęczki pietruszki,
- 140 g wędzonego boczku w cienkich plasterkach,
- plasterki cytryny i pietruszka do dekoracji,
- patyczki do szaszłyków

Reklama

Przygotowanie:

Mięso umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem i cienko posmarować musztardą. Pietruszkę umyć, osuszyć, listki oberwać. Kotlety obłożyć listkami pietruszki. Jeszcze raz cienko posmarować musztardą i obłożyć boczkiem. Mięso zrolować i pokroić w plastry o grubości ok 2 cm. Około 4 plastry nadziewać na jeden patyczek do szaszłyków. Na rozgrzanym grillu opiekać po 3- 4 minuty z każdej strony. Podawać udekorowane pietruszką i plastrami cytryny. Czas przygotowania 35 minut
Jedna porcja zawiera 1630 kJ/389 kcal

<

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji 50 dag chudej wieprzowiny, 1 duża rzepa, biała lub czarna, 2 marchewki, 2 cebule, 3/4 szkl. mrożonego groszku, 1 ząbek czosnku, 1 łyż. ziół prowansalskich, 1/2 łyż.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.