Reklama
  • Wtorek, 1 kwietnia 2008 (09:27)

    Soczyste szaszłyki

Szaszłyki z kurczaka.

Zdjęcie

Soczyste szaszłyki /Wydawnictwo Bauer
Soczyste szaszłyki
/Wydawnictwo Bauer
Składniki na 4 porcje:

- 40 dag filetów z kurczaka,
- 40 dag cukinii,
- cebula,
- 15 dag pomidorków koktajlowych,
- 10 dag pieczarek,
- 3 łyżki oliwy,
- sól, pieprz,
- 1/4 pęczka natki pietruszki,
- 1/4 pęczka szczypiorku,
- 25 dag tłustego twarogu,v - kubek jogurtu naturalnego.

Reklama

Przyrządzanie:

Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Szczypior i natkę pociąć. Jogurt wymieszać z twarogiem, dodać cebulę, szczypior i natkę. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Mięso i cukinię umyć, pokroić na kawałki. Na szpilki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie: mięso, cukinię, pomidorki i pieczarki. Szaszłyki smażyć na patelni przez około 8 minut z każdej strony. Podawać je z sosem jogurtowym.
Porcja - 280 kcal
Przygotowanie: 45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe, po pół łyżeczki ziaren kolendry, kardamonu i goździków, 2 ząbki czosnku, oliwa, sól, 3 łyżki miodu, 50 ml alkoholu, 1 łyżka masła, 1 mała cebula, 150 ml wina... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.