Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Smakowite roladki z fetą

Składniki na 4 porcje 4 kotlety schabowe, 10 dag świeżego szpinaku, 4 plasterki wędzonego boczku, 4 łyżki pokrojonej fety, 3 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, masło klarowane, sól, pieprz, olej

1. Szpinak opłucz, osusz. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, wrzuć szpinak, zblanszuj go, dodaj czosnek, gałkę i szczyptę pieprzu. Kotlety rozbij, posyp pieprzem. Na kotletach rozłóż cały szpinak i fetę. Zwiń, owiń boczkiem. Zepnij wykałaczkami.

Reklama

2. Roladki ułóż na blaszce, posmaruj cienko olejem i piecz ok. 30 minut w 200°C.

50 min., 3,30 zł, 340 kcal.

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag schabu bez kości, 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 1 ząbek czosnku, 2 szklanki ryżu, masło, 1 cebula, po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki, pieprz, 10 dag mrożonego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.