Reklama
  • Wtorek, 5 sierpnia 2014 (14:05)

    Serca wieprzowe z sosem

2-3 serca wieprzowe (ok. 60 dag), fenkuł (koper włoski), marchewka, szklanka kaszy jaglanej, 5 ziaren ziela angielskiego, listek laurowy, tymianek, sól, pieprz ziołowy, 5 dag masła, 2 łyżki śmietany 22-proc., łyżka masła, rzeżucha lub natka

Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry.

1 Serca oczyść. Fenkuł obierz, pokrój na 3-4 kawałki. Marchewkę oczyść. Warzywa i serca zalej wodą, dodaj ziele angielskie i listek laurowy, ugotuj do miękkości.

Reklama

2 Kaszę jaglaną sparz, ugotuj w 2 szklankach wody. Posól pod koniec gotowania, dodaj masło. Przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na ok. pół godziny.

3 Serca pokrój w plastry, podsmaż z obydwu stron na maśle. Fenkuł zmiksuj z niewielką ilością wywaru. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw. Sos podgrzej. Serca podaj z sosem i kaszą, posyp rzeżuchą.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | z | serce | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 300 g kurek ● por ● czerwona papryka ● 600 g schabu ● łyżka mąki ● 30–40 g masła klarowanego ● 300 ml bulionu warzywnego ● 200 ml śmietany ● 75–100 g sera gouda ● 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.