Reklama
  • Piątek, 29 stycznia (15:05)

    Schabowe z piekarnika

Składniki: 4 porcje schabu, białka z 2 jaj, po pół szklanki bułki tartej i otrąb, 5 łyżek jogurtu, 2 łyżki musztardy miodowej , łyżka posiekanego szczypiorku, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku, cytryna, sól, pieprz

Przygotowanie:

Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą ziół. Zagotuj i wyjmij. Bułkę tartą połącz z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem. Kotlety zanurz w białku i przygotowanej panierce. Piecz 15 min w temp. 180 ºC.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:kotlety | z

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag brukselki, czerwona cebula, cytryna, 3 jabłka, olej, 60 dag wieprzowiny, sól, 10 dag żurawiny do mięs, 15 dag kwaśnej śmietany, pieprz, papryka więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.