Reklama
  • Piątek, 29 stycznia 2016 (15:05)

    Schabowe z piekarnika

Składniki: 4 porcje schabu, białka z 2 jaj, po pół szklanki bułki tartej i otrąb, 5 łyżek jogurtu, 2 łyżki musztardy miodowej , łyżka posiekanego szczypiorku, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku, cytryna, sól, pieprz

Przygotowanie:

Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą ziół. Zagotuj i wyjmij. Bułkę tartą połącz z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem. Kotlety zanurz w białku i przygotowanej panierce. Piecz 15 min w temp. 180 ºC.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:kotlety

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● 6 kotlecików cielęcych z kostką ● po łyżce posiekanych ziół: natki pietruszki, szałwii i oregano ● ostra papryczka chili ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.