Reklama
  • Poniedziałek, 26 maja 2014 (14:05)

    Schabowe roladki z orzechami

Składniki: 3 plastry schabu, 8 dag orzechów mieszanych: laskowe, włoskie, 8 dag suszonych śliwek, 2 jajka, 3 łyżki tartej bułki, łyżeczka miodu, sól, pieprz, bułka tarta do panierowania, tłuszcz do smażenia.

Przygotowanie 60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 3 porcje.

Reklama

1. Plastry schabu rozbijam młotkiem do mięsa na duże płaty. Orzechy i śliwki drobno siekam.

2. Do orzechów dodaję 3 łyżki bułki tartej, miód, sól i pieprz do smaku oraz jajko. Mieszam. Nadzienie dzielę na 3 równe części, rozsmarowuję na schabie i zwijam ciasno, nie spinam. Panieruję w jajku i bułce.

3. Smażę roladki na wolnym ogniu ze wszystkich stron. Pozostawiam pod przykryciem na malutkim ogniu, na 10 min. Roladki można też wstawić na 10-15 min do piekarnika.

4. Mięso podaję najczęściej z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora oraz marchewki doprawioną śmietaną.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Te roladki to łatwe i tanie danie na rodzinny obiad. Renata Pyzik z Tarnogóry

Więcej na temat:koszt | przepis | roladki | z

Zobacz również

  • 80 dag surowej szynki (ew. chudej łopatki), 2-3 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju, 2 średnie cebule, 2-3 ząbki czosnku, 5 młodych marchewek, 400 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 20 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.