Reklama
  • Poniedziałek, 1 września 2014 (11:00)

    Schabowe roladki

Składniki: Kg schabu, sól, pieprz, słoik żurawiny, ananas w puszce, bułka tarta, świeża bazylia, mąka, 2 jajka

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 45 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 8 porcji

1 Mięso myję, oczyszczam i dzielę na kotlety. Rozbijam, a następnie doprawiam solą i pieprzem.

Reklama

2 Każdy kotlet smaruję żurawiną i nakładam pokrojony ananas oraz świeżą bazylię. Składam na pół i spinam wykałaczkami.

3 Z mąki, bułki i jajek robię panierkę i smażę roladki na głębokim oleju. Podaję z ziemniakami lub ryżem oraz z ulubioną przystawką.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Anita Okulicz z Bydgoszczy

Więcej na temat:roladki | przepis | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości, 2 białka jaj, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki otrąb pszennych, 5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, 2 łyżki musztardy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.