Reklama
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (11:05)

    Schab z kapustą

●włoska kapusta ●6-8 ziemniaków ●2 cebule ●olej ●3-4 szklanki esencjonalnego wywaru z warzyw lub z rosołu ●500 g upieczonego schabu ●łyżeczka majeranku, szczypta estragonu, sól, pieprz

Reklama

1. Cebulę pokrój w piórka. Przesmaż na oleju. Z kapusty usuń zniszczone liście, wytnij głąb i pokrój ją na spore kawałki. Kapustę i cebulę włóż do dużego garnka i duś, podlewając wywarem, ew. uzupełniając wodą. Dołóż kilka ziarenek pieprzu.

2. Obierz i osobno ugotuj ziemniaki, pokrojone na duże kawałki. Następnie przełóż je do garnka z kapustą. Na koniec do reszty składników dodaj pokrojony w plastry schab. Duś razem, pod przykryciem, następnie dopraw majerankiem, estragonem, solą oraz pieprzem.

Świat kobiety
Więcej na temat:schab | Schab z kapustą | kapusta

Zobacz również

  • Skład na 12 porcji: ● 1 kg schabu, 8 jajek, 150 g kiełbasy wiejskiej lub boczku, natka pietruszki, szczypiorek, pieprz, sól, czosnek, cebula, olej, 1/2 szklanki wody więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.