Reklama
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (11:05)

    Schab z kapustą

●włoska kapusta ●6-8 ziemniaków ●2 cebule ●olej ●3-4 szklanki esencjonalnego wywaru z warzyw lub z rosołu ●500 g upieczonego schabu ●łyżeczka majeranku, szczypta estragonu, sól, pieprz

Reklama

1. Cebulę pokrój w piórka. Przesmaż na oleju. Z kapusty usuń zniszczone liście, wytnij głąb i pokrój ją na spore kawałki. Kapustę i cebulę włóż do dużego garnka i duś, podlewając wywarem, ew. uzupełniając wodą. Dołóż kilka ziarenek pieprzu.

2. Obierz i osobno ugotuj ziemniaki, pokrojone na duże kawałki. Następnie przełóż je do garnka z kapustą. Na koniec do reszty składników dodaj pokrojony w plastry schab. Duś razem, pod przykryciem, następnie dopraw majerankiem, estragonem, solą oraz pieprzem.

Świat kobiety
Więcej na temat:schab | Schab z kapustą | z | kapusta

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag boczku bez kości i skóry, 1/2 kg małych jabłek , 1/2 kg niedużych cebulek, 2 łyżki masła, sól, pieprz, majeranek, olej, bulion z kostki więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.