Reklama
  • Środa, 19 kwietnia 2017 (11:00)

    Schab z jajecznicą

Skład na 12 porcji: ● 1 kg schabu, 8 jajek, 150 g kiełbasy wiejskiej lub boczku, natka pietruszki, szczypiorek, pieprz, sól, czosnek, cebula, olej, 1/2 szklanki wody

Reklama

Czas przygotowania 80 minut Cena porcji ok. 2,10 zł.

Kiełbasę lub boczek kroję w kostkę. Natkę pietruszki, szczypiorek i cebulę siekam. Obrany czosnek przeciskam przez praskę. Smażę jajecznicę z kiełbasą lub boczkiem, dodaję natkę, szczypiorek, doprawiam pieprzem i solą. Mięso płuczę pod bieżącą wodą, osuszam i nacinam przez środek. Dokładnie nacieram czosnkiem i cebulą, oprószam solą i pieprzem. Przestudzoną jajecznicę wpycham łyżką do naciętego otworu, który zaszywam dratwą lub nitką. Schab przekładam do żaroodpornego naczynia, podlewam wodą i piekę ok. 60 minut w 180ºC. Podaję na zimno.

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag schabu bez kości, 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 1 ząbek czosnku, 2 szklanki ryżu, masło, 1 cebula, po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki, pieprz, 10 dag mrożonego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.