Reklama
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (13:05)

    Schab pieczony w ziołach

Najlepiej smakuje z ryżem i sosem grzybowym.

Składniki: 4 plastry schabu, zioła prowansalskie, ostra papryka, sól, pieprz, olej, 20 dag ryżu, 30 dag pieczarek, po łyżce masła i mąki

Reklama

Przygotowanie: Plastry schabu delikatnie rozbij na grubość ok. 1 cm. Podsmaż z obydwu stron na oleju. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp ziołami prowansalskimi, ostrą papryką, solą i pieprzem. Podlej wodą. Piecz 20 minut w temp. 200°C.

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Podduś na maśle. Podlej wodą i zagęść mąką, przypraw. Schab podaj z ryżem z pieczarkami.

Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,90 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:schab | Schab pieczony | plastry | z | zioła

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji. Mięso: 2 kg karkówki, 1 limonka, kawałek imbiru (3 cm), 1/2 szkl. oliwy, 2 łyżki musztardy, łyżeczka ziarenek kolendry, 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu, olej. Salsa: 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.