Reklama
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (13:05)

    Schab pieczony w ziołach

Najlepiej smakuje z ryżem i sosem grzybowym.

Składniki: 4 plastry schabu, zioła prowansalskie, ostra papryka, sól, pieprz, olej, 20 dag ryżu, 30 dag pieczarek, po łyżce masła i mąki

Reklama

Przygotowanie: Plastry schabu delikatnie rozbij na grubość ok. 1 cm. Podsmaż z obydwu stron na oleju. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp ziołami prowansalskimi, ostrą papryką, solą i pieprzem. Podlej wodą. Piecz 20 minut w temp. 200°C.

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Podduś na maśle. Podlej wodą i zagęść mąką, przypraw. Schab podaj z ryżem z pieczarkami.

Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,90 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:schab | Schab pieczony | plastry | zioła

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.