Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Schab duszony z cebulką

Składniki dla 4 osób: 8 plastrów schabu • 2 cebule • olej do smażenia • majeranek • tymianek • szczypta cukier • sól • pieprz

1. Schab rozbij, przypraw majerankiem, tymiankiem, solą i sporą ilością pieprzu. Cebulę pokrój w plastry, zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli i cukru. Schab podsmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.

2. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem, przełóż schab z cebulą. Piecz w temperaturze 190°C przez 30 minut. Danie to możesz podać z dodatkiem różnego rodzaju kasz, ryżem lub makaronem.

Reklama

Czas: około 50 minut.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.