Reklama
  • Czwartek, 24 października 2002 (20:50)

    Schab duszony w ziołach - w trzy godziny

Kg schabu, łyżka ostrej musztardy, łyżeczka cząbru; 2 łyżeczki majeranku; 2 ząbki czosnku; szklanka bulionu; pół szklanki śmietany; łyżka mąki pieprz, sól

Porcja dla 6 osób.
Stopień trudności - umiarkowany.
Czas przyrządzenia - 3 h.
Zawartość tłuszczu - średnia.

Przyrządzanie

Reklama

A. Schab umyć, osuszyć, natrzeć musztardą i cząbrem, posolić i popieprzyć, owinąć w folie i na noc włożyć do lodówki.

B. Następnego dnia włożyć do żaroodpornego naczynia, wlać bulion, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Sos wymieszać ze śmietana i łyżką mąki.

C. Mięso pokroić i na talerzu polać sosem.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 mała główka młodej kapusty, 60 dag pieczonej wieprzowiny, 2 cebule, 70 dag małych młodych ziemniaków, 2 pomidory, 1 czerwona papryka, 1/2 pęczka natki pietruszki, 300 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.