Reklama
  • Poniedziałek, 25 listopada 2013 (10:00)

    Roladki z mozzarellą

Składniki: 8 cienkich kotletów schabowych, 2 duże papryki, 70 dag pomidorów lub pomidory w puszce, 20 dag mozzarelli, cebula, ząbek czosnku, pół szklanki bulionu drobiowego, sól, pieprz, olej, zioła.

Papryki opiecz w piekarniku. Zimne, obierz i pokrój. Pomidory sparz i pokrój. Cebulę oraz czosnek posiekaj, zeszkilj na oleju. Dodaj pomidory, podlej bulionem i duś, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, ziołami.

Reklama

Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż kawałek papryki, posyp startą mozzarellą. Zwiń w rulon i obsmaż. Włóż roladki do sosu i chwilę duś razem. Podaj z makaronem.

Magdalena Magiera z Rzeszowa

Takie jest życie
Więcej na temat:roladki | z

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg schabu, 2 cytryny, 2-3 łyżki sosu sojowego, mielona papryka, grubo tłuczony czarny pieprz, 1 pęczek natki, 2 ząbki czosnku, 2 ugotowane żółtka, 3 łyżki orzeszków ziemnych, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.