Reklama
  • Poniedziałek, 18 listopada 2013 (13:05)

    Roladki z indyka z jabłkiem

Składniki na 4 porcje: 4 cienkie kotlety z indyka, 2 jabłka, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 5 dag orzechów włoskich, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 3 łyżki oleju, 1 łyżka masła, 2 łyżki borówek do mięs (produkt gotowy), 1/2 szklanki słodkiej śmietanki, sól, pieprz.

1. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, orzechy posiekać, cebulę pociąć w kosteczkę, szczypior posiekać. Składniki połączyć.

Reklama

2. Gotowy farsz położyć na przygotowanym mięsie i zwijać rolady, spinając wykałaczkami lub owijając białą bawełnianą nitką.

3. Rozgrzać olej, gdy będzie ciepły, dodać masło. Na tłuszczu usmażyć mięso ze wszystkich stron. Pod koniec podlać śmietanką i dodać borówki, oprószyć słodką papryką i ewentualnie doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem jeszcze ok. 15 minut.

Przygotowanie: ok. 55 minut

Nasza rada

Te roladki wspaniale smakują z makaronem (najlepsze szerokie wstążki) polanym masłem czosnkowym lub imbirowym.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Po prostu pyszne dzięki przyprawom i ciekawym dodatkom Składniki: kg żeberek, łyżka przyprawy do żeberek z miodem, 2 łyżki mąki, łyżka smalcu, 2 marchewki, biała część pora, pietruszka, 1/4... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.