Reklama
  • Wtorek, 20 sierpnia 2013 (11:05)

    Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Składniki: 15 dag świeżych liści szpinaku, sól, 2 kromki chleba z poprzedniego dnia, 40 dag mielonej wieprzowiny, jajko, trzy ząbki czosnku, pieprz, mąka ziemniaczana do zagęszczenia.

Szpinak sparz w posolonej wodzie, przelej zimną i odsącz na sitku. Chleb pokrój na kawałki i przyrumień na suchej patelni.

Reklama

Mielone mięso wymieszaj z jajkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp ostudzone grzanki.

Z mieszanki mięsnej zrób małe wałeczki, a następnie owiń je liśćmi szpinaku (roladki można przewiązać nitką). Wlej wodę do rondla i włóż sitko do gotowania na parze, a następnie połóż na nim roladki.

Rondel przykryj pokrywką i gotuj rolady. Podawaj z zapiekanymi ziemniakami i sosem.

Na żywo
Więcej na temat:roladki | szpinak | szpinak

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g polędwiczek wieprzowych ● czerwona i zielona papryka ● 4 plastry chudego wędzonego boczku ● 3 cebule ● 200 ml bulionu warzywnego ● 1–2 łyżki curry w proszku ● łyżka mąki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.