Reklama
  • Wtorek, 3 września 2013 (15:00)

    Roladki schabowe involtini

Składniki na 8 porcji: • 5 dag suszonych pomidorów • 1 kulka mozzarelli (125 g) • 8 cienkich sznycli schabowach • sól • pieprz • 1 słoiczek pesto bazyliowego • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 50 dag krojonych pomidorów z puszki • 1/2 szklanki bulionu • 1 łyżeczka ziół prowansalskich.

Przyrządzanie:

1. Pomidory drobno pokrój. Mozzarellę zetrzyj na grubej tarce. Mięso opłucz i lekko rozbij.

Reklama

2. Każdy z kotlecików oprósz solą i pieprzem. Posmaruj pesto, posyp pomidorkami i mozzarellą. Zwiń roladki i zepnij wykałaczką.

3. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek. Zalej pomidorami z puszki i bulionem. Gotuj 5 minut. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami.

4. Przełóż roladki do gorącego sosu. Chwilę podgotuj. Podawaj z makaronem wstążki.

Telemax
Więcej na temat:roladki

Zobacz również

  • Szybkie bitki schabowe w sosie śliwkowym

    Składniki: 1/2 kg schabu bez kości, 20 dag śliwek, 100 ml wody, 2 łyżki masła, 150 ml śmietany kremówki (30 proc.), sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.