Reklama
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    Roladki schabowe

●8 cienkich sznycli schabowych (po ok. 8 dag) ●nieduża (ok. 12 dag) kulka sera mozzarella ●5 dag suszonych pomidorów w oleju ●sól, pieprz, cukier ●słoi-czek pesto ●cebula ●ząbek czosnku ●50 dag krojonych pomidorów z puszki ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●łyżeczka suszonych ziół włoskich ●olej

Mięsne szaszłyki i roladki idealne na letni obiad

Reklama

Posiekaj osączone pomidory suszone, osącz ser mozzarella, zetrzyj go na grubej tarce.

Mięso opłucz, osusz, a następnie lekko rozbij. Każdy z kotlecików oprósz delikatnie solą oraz pieprzem. Posmaruj je pesto, posyp pomidorkami i mozzarellą. Zwiń roladki, zepnij.

Na średnim ogniu na oleju smaż roladki przez ok. 10 minut, obracając. Na łyżce oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, zalej pomidorami z puszki i bulionem. Gotuj ok. 5 minut.

Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz ziołami. Gotowe roladki przełóż do sosu. Podaj np. z makaronem wstążki.

Świat kobiety
Więcej na temat:roladki | pra

Zobacz również

  • Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości, 2 białka jaj, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki otrąb pszennych, 5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, 2 łyżki musztardy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.