Reklama
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    Roladki schabowe

●8 cienkich sznycli schabowych (po ok. 8 dag) ●nieduża (ok. 12 dag) kulka sera mozzarella ●5 dag suszonych pomidorów w oleju ●sól, pieprz, cukier ●słoi-czek pesto ●cebula ●ząbek czosnku ●50 dag krojonych pomidorów z puszki ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●łyżeczka suszonych ziół włoskich ●olej

Mięsne szaszłyki i roladki idealne na letni obiad

Reklama

Posiekaj osączone pomidory suszone, osącz ser mozzarella, zetrzyj go na grubej tarce.

Mięso opłucz, osusz, a następnie lekko rozbij. Każdy z kotlecików oprósz delikatnie solą oraz pieprzem. Posmaruj je pesto, posyp pomidorkami i mozzarellą. Zwiń roladki, zepnij.

Na średnim ogniu na oleju smaż roladki przez ok. 10 minut, obracając. Na łyżce oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, zalej pomidorami z puszki i bulionem. Gotuj ok. 5 minut.

Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz ziołami. Gotowe roladki przełóż do sosu. Podaj np. z makaronem wstążki.

Świat kobiety
Więcej na temat:roladki | pra

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag wieprzowiny, 2 czerwone papryki, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, po 1 puszce czarnej fasoli, pomidorów i kukurydzy, 12 plastrów boczku wędzonego, 4 cebule, 1 pęto... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.