Reklama
  • Środa, 11 września 2013 (10:00)

    Roladki pomidorowe

Składniki na 4 porcje: 5 dag suszonych pomidorów, kulka mozzarelli, 8 cienkich sznycli schabowych, słoiczek pesto bazyliowego, 50 dag krojonych pomidorów z puszki, 1/2 szklanki bulionu, zioła, cebula, ząbek czosnku, sól i pieprz

Przygotowanie: Posiekaj suszone pomidory, odsącz mozzarellę i zetrzyj na grubej tarce. Mięso opłucz i lekko rozbij. Każdy z kotlecików oprósz solą i pieprzem, posmaruj pesto, posyp pomidorami i mozzarellą.

Reklama

Zwiń roladki i zepnij. Smaż na średnim ogniu 10 min. Na łyżce oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, zalej pomidorami z puszki i bulionem.

Gotuj 5 min. Dopraw pieprzem i ziołami. Roladki przełóż do sosu. Podawaj z makaronem wstążki.

Czas przygotowania: 35 minut 662 kcal/1 porcja

Tele Tydzień
Więcej na temat:roladki

Zobacz również

  • Składniki na 5-6 porcji: ok. 1 kg wieprzowiny na pieczeń (schab, łopatka), 200 ml cydru lub białego wina, 15 dag moreli, 3 jabłka, 20 dag serka śmietankowego, 1 łyżeczka suszonego majeranku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.