Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Roladki czosnkowo-pietruszkowe

Składniki: 5–6 plastrów schabu bez kości, sól, pieprz, pęczek natki pietruszki, 3 duże ząbki czosnku, 2–3 łyżki majonezu, jajko do panierowania, mąka do panierowania, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia.

Przygotowanie 25 min • Porcja 215 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5-6 porcji

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Schab cienko rozklepuję, oprószam solą i pieprzem. Drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek przeciśnięty przez praskę mieszam z majonezem i smaruję plastry schabu. Zwijam ciasne roladki, delikatnie zawijając brzegi do środka, aby farsz nie wypłynął.

Reklama

2 Roladki panieruję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Pod koniec zmniejszam ogień, a patelnię na kilka minut przykrywam, by roladki doszły w środku.

Małgorzata Pankiewicz z Gowina

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.