Reklama
  • Czwartek, 1 sierpnia 2013 (08:00)

    Rolada schabowa z mielonym mięsem i czosnkiem

Można podawać go tradycyjnie na obiad do ziemniaków i surówki, albo z chlebem, na kanapkę, jako pyszną wędlinę.

Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu

Reklama

Składniki: 1 kg schabu bez kości, 3 ząbki czosnku, 2 jajka, 20 dag mięsa mielonego, majeranek, sól, pieprz, oliwa.

1. W środku schabu zrób dziurę ok. 2 cm średnicy. Polej oliwą, wstaw na noc do lodówki.

2. Mięso mielone wyrób z jajkami, obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Farszem napełnij schab, zepnij wykałaczkami. Wstaw na godzinę do lodówki. Mięso włóż do rękawa do pieczenia. Piecz godzinę w temp. 180°C.

Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,90 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:rolada | przepis | z

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag małych cebulek cukrowych, 6-7 łyżek oliwy, 200 ml octu balsamicznego, 4 łyżki cukru, sól, pieprz, 60 dag pomidorów, 2 średnie czerwone cebule, 2-3 gałązki bazylii, 4 grubsze... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.