Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Rolada schabowa z marchewką

Składniki na 8 porcji: ● 1,20 kg schabu bez kości ● opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem ● 15 dag kremowego twarożku ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● 4 łyżki bułki tartej ● 2 ząbki czosnku ● jajko ● mielona słodka papryka ● sól ● pieprz ● olej.

Reklama

❶ Do osolonego wrzątku wrzuć marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości. Odcedź, po czym przestudź.

❷ Mięso umyj, osusz. Ponacinaj tak, by powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, mieloną papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

❸ Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i natką. Dodaj marchewkę z groszkiem, przypraw solą oraz pieprzem.

❹ Nadzienie rozsmaruj na płacie mięsa. Uformuj roladę, zwiąż nicią i przesmaż na rozgrzanym oleju.

❺ Przełóż mięso do brytfanki i wstaw na 90 minut do piekarnika (do 180°C).

❻ W trakcie pieczenia polewaj roladę wytwarzającym się sosem. Gotową serwuj z warzywami.

Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: średni

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: ✔ 2 polędwiczki wieprzowe ✔ 2 opakowania mieszanki (warzywa po chińsku) ✔ mały słoik pędów bambusa ✔ kolorowy ryż ✔ przyprawa chińska 5 smaków ✔ limonka ✔ olej ✔ sól ✔ pieprz ✔... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.