Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Polędwiczki w szynce

Składniki: ✔ polędwiczka wieprzowa (ok. pół kg) ✔ ok. 10 dag suszonych śliwek ✔ ser camembert ✔ ok. 10 dag szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej ✔ sól ✔ tymianek ✔ oliwa do smażenia.

Reklama

1. Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, umyj i pokrój w plasterki (ok. 2 cm). Rozgnieć je dłonią (nie musisz używać tłuczka) i delikatnie oprósz solą.

2. Na każdym kawałku mięsa rozłóż śliwkę i po kawałku sera camembert. Posyp tymiankiem.

3. Zwiń je w roladki, po czym owiń dokładnie plasterkiem szynki.

4. Tak przygotowane mięso obsmaż z obu stron po ok. 5 minut na rozgrzanej oliwie.

5. Danie serwuj, np. z pieczonymi ziemniaczkami i mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.