Reklama
  • Środa, 19 kwietnia 2017 (11:00)

    Polędwiczki po chińsku

Składniki: ✔ 2 polędwiczki wieprzowe ✔ 2 opakowania mieszanki (warzywa po chińsku) ✔ mały słoik pędów bambusa ✔ kolorowy ryż ✔ przyprawa chińska 5 smaków ✔ limonka ✔ olej ✔ sól ✔ pieprz ✔ szklanka wody ✔ 2 łyżki mąki

1. Polędwiczki umyj, pokrój w cienkie paski i skrop sokiem z limonki. 2. Do woka wlej olej i podsmaż mięso. Dosyp przyprawę chińską, wymieszaj, po czym dodaj mrożonki chińskie i pędy bambusa. Smaż do miękkości, a następnie dolej wodę wymieszaną z 2 łyżkami mąki, łyżeczką przyprawy chińskiej oraz solą i pieprzem. 3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Reklama

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 1 kg schabu • 30 dag szpinaku mrożonego • cebula • 10 dag sera feta • łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany • ząbek czosnku • olej do smażenia • majeranek • sól •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.