Reklama
  • Środa, 15 lutego 2017 (08:00)

    Pikantne żeberka

Składniki: 1,20 kg żeberek , 2 ząbki czosnku, papryczka chili, pół szklanki sosu barbecue , 2 łyżki miodu, pół szklanki sosu słodko-kwaśnego.

Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny.

Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do piekarnika.

Reklama

Piecz w temperaturze 190°C, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty. Podawaj z frytkami i surówką.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● 6 kotlecików cielęcych z kostką ● po łyżce posiekanych ziół: natki pietruszki, szałwii i oregano ● ostra papryczka chili ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.