Reklama
  • Środa, 22 stycznia 2014 (10:00)

    Pieczeń z kapustą

Składniki na 4 porcje: 1 kg schabu, 1 kg kapusty włoskiej, 1 pęczek włoszczyzny, 1 op. francuskiego ciasta, 1 szkl. bulionu warzywnego, 2 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 jajko do smarowania ciasta, sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie: Włoszczyznę obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Warzywa razem z mięsem, zielem i listkami laurowymi zalej gorącą, posoloną wodą. Gotuj 35 minut. Wyjmij.

Kapustę włoską poszatkuj, podlej bulionem. Duś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkuj na duży płat.

Na cieście połóż kapustę i schab. Mięso owiń ciastem. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200ºC. Udekoruj np. natką.

Naj
Więcej na temat:pieczeń | z | piekło | pieczenie

Zobacz również

  • Żeberka na młodej kapuście

    Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg żeberek wieprzowych, 1 kg młodej kiszonej kapusty, 2 marchwie, pietruszka, cebula, 1/2 małego pora, 4 ząbki czosnku, 1 i 1/2 szklanki bulionu, szklanka jasnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.