Reklama
  • Środa, 22 stycznia 2014 (10:00)

    Pieczeń z kapustą

Składniki na 4 porcje: 1 kg schabu, 1 kg kapusty włoskiej, 1 pęczek włoszczyzny, 1 op. francuskiego ciasta, 1 szkl. bulionu warzywnego, 2 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 jajko do smarowania ciasta, sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie: Włoszczyznę obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Warzywa razem z mięsem, zielem i listkami laurowymi zalej gorącą, posoloną wodą. Gotuj 35 minut. Wyjmij.

Kapustę włoską poszatkuj, podlej bulionem. Duś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkuj na duży płat.

Na cieście połóż kapustę i schab. Mięso owiń ciastem. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200ºC. Udekoruj np. natką.

Naj
Więcej na temat:pieczeń | z | piekło | pieczenie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag pieczarek, 1 duża cebula, 8 gałązek szałwii, 2 polędwiczki wieprzowe (ew. 4 po- jedyńcze filety z kurczaka), 8 plasterków wędzonego boczku, 3 łyżeczki smalcu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.