Reklama
  • Środa, 27 października 2010 (13:34)

    Patelnia Zbójnicka - Robert Sowa

Składniki: 40 dag żeberek wędzonych, 20 dag chudego pokrojonego boczku, 20 dag wędzonej ogonówki, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag białej słodkiej kapusty, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml pikantnego soku pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 200 ml bulionu, 3 ząbki czosnku, 5 dag smalcu ze skwarkami, papryka ostra, ziele angielskie, kminek, majeranek, pieprz, liść laurowy, sól.

Przygotowanie

Pokrojone żeberka, ogonówkę, boczek, przyprawy wkładamy do bulionu i zagotowujemy. Kapustę siekamy i dodajemy do wywaru. Cebulę podsmażamy na smalcu ze skwarkami, słodką papryką, pieczarkami, przecierem pomidorowym, czosnkiem i dusimy z czerwonym winem i sokiem pomidorowym. Następnie łączymy wszystkie produkty ze słodką kapustą, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Podajemy ze smażonymi ziemniakami lub moskolami.

Reklama

Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Zobacz również

  • Żeberka pachnące jabłkami

    Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 5 jabłek, 1/2 szkl. bułki tartej, jajko, 3 łyżki tłuszczu, 1/2 szkl. soku jabłkowego, łyżka mąki, 4 goździki, 5 ziaren ziela angielskiego, liść laurowy, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.