Reklama
  • Środa, 27 października 2010 (13:34)

    Patelnia Zbójnicka - Robert Sowa

Składniki: 40 dag żeberek wędzonych, 20 dag chudego pokrojonego boczku, 20 dag wędzonej ogonówki, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag białej słodkiej kapusty, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml pikantnego soku pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 200 ml bulionu, 3 ząbki czosnku, 5 dag smalcu ze skwarkami, papryka ostra, ziele angielskie, kminek, majeranek, pieprz, liść laurowy, sól.

Przygotowanie

Pokrojone żeberka, ogonówkę, boczek, przyprawy wkładamy do bulionu i zagotowujemy. Kapustę siekamy i dodajemy do wywaru. Cebulę podsmażamy na smalcu ze skwarkami, słodką papryką, pieczarkami, przecierem pomidorowym, czosnkiem i dusimy z czerwonym winem i sokiem pomidorowym. Następnie łączymy wszystkie produkty ze słodką kapustą, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Podajemy ze smażonymi ziemniakami lub moskolami.

Reklama

Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag długoziarnistego ryżu, 1 cebula, 1 duża żółta papryka, olej, 50 dag schabu, 2-3 łyżki oleju, 20 dag pomidorów z puszki, 20 dag jogurtu greckiego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, sok... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.