Reklama
  • Poniedziałek, 4 lutego 2008 (13:30)

    Nadziewane polędwiczki

Przysmak z polędwiczek wieprzowych.

Zdjęcie

/MWMedia
/MWMedia
Składniki: Cztery polędwiczki wieprzowe,
Około 100 g suszonych pomidorów,
Orzeszki pini - 50 g,
Mrożone borowiki -- 100 g,
Śmietana kremówka -- 100 ml,
Przyprawa do mięsa,
Sos sojowy,
Cebulka,
Sól, pieprz

Przygotowanie: Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błonek. Suszone pomidory i orzeszki miksujemy. Farszem nadziewamy mięso. Całość przyprawiamy, skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Aby przyrządzić sos, podsmażamy na maśle grzybki z pokrojoną cebulką. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso z farszem podsmażamy na patelni. Wrzucamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20-25 minut. Następnie je studzimy i kroimy w plastry. Na talerz wylewamy sos, na nim kładziemy polędwiczki. Danie możemy podawać z gotowanymi ziemniakami.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

MWMedia

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g polędwiczek wieprzowych ● czerwona i zielona papryka ● 4 plastry chudego wędzonego boczku ● 3 cebule ● 200 ml bulionu warzywnego ● 1–2 łyżki curry w proszku ● łyżka mąki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.