Reklama
  • Wtorek, 23 grudnia 2014 (08:05)

    Miodowe ziemniaki

6-7 dużych ziemniaków, szklanka mąki, jajko, szklanka mleka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka miodu, koperek, sól, oregano, bazylia, tymianek,l oliwa.

1 Ziemniaki obierz, umyj, osusz, pokrój na kawałki. Włóż do lekko osolonej wody, gotuj 8-10 minut. Odcedź, przestudź.

2 Mąkę, jajko, mleko i po szczypcie wszystkich przypraw zmiksuj. Dodaj miód i koncentrat, połącz.

Reklama

3 Ziemniaki dokładnie obtocz w sosie. Ułóż w posmarowanej oliwą formie. Piecz ok. 30 minut w temp. 200°C.

Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa

czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ziemniaki | przepis | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: ok. 1 i ½ kg surowego boczku (gruby kawałek ze skórą), ¾ szklanki mleka, 2 precle piwne (ok. 20 dag), 1 jajko, ½ pęczka natki pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.