Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Mięsny rarytas w miodzie

Składniki na 10-12 porcji:1,5 kg szynki, 6-7 plastrów ananasa, 1/2 słoika dżemu morelowego, 3 łyżki miodu, 1/2 pomarańczy, 10 goździków, 1 łyżka sosu sojowego, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 2 łyżki oleju

Reklama

1. Szynkę umyj i osusz. Głęboko ponacinaj w kratkę. Dżem wymieszaj z miodem, sokiem z pomarańczy, sosem sojowym, cynamonem i olejem. Posmaruj mięso, w nacięcia powtykaj goździki. Odstaw na noc.

2. Mięso obłóż plasterkami ananasa, przypnij je wykałaczkami. Piecz 2-2,5 godziny w 200°C (przez pierwsze 1,5 godziny pod przykryciem!).

140 min.,350 kcal, 3,70 zł.

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● 6 kotlecików cielęcych z kostką ● po łyżce posiekanych ziół: natki pietruszki, szałwii i oregano ● ostra papryczka chili ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.