Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Kotlety z kostką w ziołach

Składniki na 8 porcji: ● 6 kotlecików cielęcych z kostką ● po łyżce posiekanych ziół: natki pietruszki, szałwii i oregano ● ostra papryczka chili ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy

1. Papryczkę drobno posiekaj.

2. Kotlety lekko rozbij, oprósz solą z pieprzem, po czym natrzyj delikatnie olejem wymieszanym z papryczką i wszystkimi ziołami.

Reklama

3. Wstaw mięso do lodówki na pół godziny.

4. Następnie usmaż je na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony. Podawaj z warzywami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Skład na 12 porcji: ● 1 kg schabu, 8 jajek, 150 g kiełbasy wiejskiej lub boczku, natka pietruszki, szczypiorek, pieprz, sól, czosnek, cebula, olej, 1/2 szklanki wody więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.