Reklama
  • Piątek, 12 lutego 2016 (08:05)

    Kotlety w panierce z orzechów

Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości, 2 łyżki masła klarowanego, 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich i kilka całych orzechów, jajko, czerwona papryka w proszku, sól, pieprz, natka pietruszki

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 35 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 15 zł • Przepis na 4 porcje

Reklama

1. Kotlety opłukuję, osuszam i rozbijam tłuczkiem (zwłaszcza brzegi kotletów). Posypuję je pieprzem, solą i odrobiną papryki czerwonej.

2. Jajko roztrzepuję ze szczyptami soli i pieprzu. Na średnim ogniu rozgrzewam masło klarowane. Kotlety panieruję najpierw w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych orzechach.

3. Smażę kotlety na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron. Dekoruję połówkami orzechów i pietruszką.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:kotlety | koszt | przepis | z

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 50 dag schabu • kilka pieczarek • 2 buraki • 8 średnich ziemniaków • 20 dag brukselki • pół puszki (lub jedna mała) mleka kokosowego • ćwierć szklanki mąki • łyżka oleju... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.