-
Środa, 8 marca 2017 (15:00)
Kotlety schabowe z piekarnika
Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości, 2 białka jaj, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki otrąb pszennych, 5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, 2 łyżki musztardy miodowej, łyżka posiekanego szczypiorku , pieprz, pół cytryny, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie.
Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, wyciśniętym czosnkiem i szczyptą ziół prowansalskich. Całość gotuj 5 minut i wyjmij.
Bułkę tartą wymieszaj z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem.
Kotlety zanurz w białku i posmaruj panierką, mocno dociskając ją do mięsa. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.

Czytaj również
Zobacz również
-
Skład na 12 porcji: ● 1 kg schabu, 8 jajek, 150 g kiełbasy wiejskiej lub boczku, natka pietruszki, szczypiorek, pieprz, sól, czosnek, cebula, olej, 1/2 szklanki wody więcej
Twój komentarz może być pierwszy