Reklama
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Kotlety schabowe z piekarnika

Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości, 2 białka jaj, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki otrąb pszennych, 5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, 2 łyżki musztardy miodowej, łyżka posiekanego szczypiorku , pieprz, pół cytryny, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie.

Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, wyciśniętym czosnkiem i szczyptą ziół prowansalskich. Całość gotuj 5 minut i wyjmij.

Bułkę tartą wymieszaj z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem. Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem.

Reklama

Kotlety zanurz w białku i posmaruj panierką, mocno dociskając ją do mięsa. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag szynki wieprzowej, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 2-3 gałązki rozmarynu, 4 duże cebule, 1 łyżka cukru, mąka, olej do smażenia, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.