Reklama
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Kotlety pieczone w musztardzie

Składniki: 60 dag schabu, sól, szklanka mleka, 2 łyżki musztardy miodowej, 10 dag startego sera np. mozzarelli, łyżki mąki, natka pietruszki.

Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie rozbij, tak aby uzyskać równej grubości kotlety. Duże kawałki możesz przekroić na dwie mniejsze połówki. Ubite mięso dopraw solą, obtocz w mleku, a później posmaruj musztardą.

Na dużym płaskim talerzu wymieszaj drobno starty ser z mąką. Włóż kotlety w mieszankę i obtocz z dwóch stron. Panierowane kotlety odkładaj na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Reklama

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 210°C przez 25 minut. Kotlety podawaj z ziemniakami, posypane natką pietruszki.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2-3 ogórki sałatkowe, 1 cebula, 100 ml gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, sól, pieprz, 60 dag schabu środkowego bez kości, 2-3 łyżki mąki, 1 jajko, bułka tarta do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.