Reklama
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (11:05)

    Kotlet z farszem z jajek

Składniki: ●600 g schabu wieprzowego bez kości ●300 g pieczarek ●50 ml oleju ●3 jajka ●sól ●pieprz czarny mielony ●3 małe cebule ●2 łyżki mąki ●200 ml bulionu mięsnego ●łyżka sosu sojowego

Reklama

1. Schab pokrój na cztery plastry i wytnij w nich kieszonki. Oczyść pieczarki (odłóż na bok 2-3), pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj jajka, dopraw solą, pieprzem i mieszaj, aż jajka się zetną. Wypełnij kotlety schłodzonym farszem jajecznym i zepnij wykałaczkami. Osól, oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron.

2. Obsmażone mięso zdejmij z patelni, podsmaż na niej posiekaną cebulę. Oprósz mąką i zalej wywarem. Dopraw sosem sojowym, ew. dosól. Gotuj ok. 10 min i przecedź. Włóż kotlety do brytfanny, zalej sosem, dodaj resztę pokrojonych pieczarek, przykryj. Piecz ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

Jako dodatek do kotletów z jajeczno-pieczarkowym farszem idealny będzie ryż lub upieczone ziemniaki.

Świat kobiety
Więcej na temat:O | O | kotlety | z | jaja

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.