Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca 2017 (08:05)

    Kieszonki schabowe nadziane camembertem i żurawiną

3 tosty pszenne, 4 kotlety schabowe (po ok. 17,5 dag każdy), 12,5 dag sera camembert, 1 jajko, 2 łyżeczki konfitury żurawinowej do mięs, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 3-4 łyżeczki oleju, roszponka i małe =pomidorki do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE: ok. 30 minut

Reklama

1 Tosty pokruszyć w malakserze. Kotlety schabowe oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha. W każdym kotlecie wyciąć głęboką kieszonkę. Ser camembert pokroić w plasterki, a potem w drobną kostkę.

2 Jajko wbić na głęboki talerz i roztrzepać widelcem. W nacięcia w kotletach włożyć po porcji sera i żurawinowej konfitury. Brzegi kotletów spiąć wykałaczkami. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać lekko mąką. Panierować w jajku i tostowych okruszkach. Kłaść na mocno rozgrzany olej i smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

3 Kieszonki schabowe przełożyć na talerze wyściełane roszponką (inną sałatą). Udekorować pomidorkami koktajlowymi.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 50 dag schabu • kilka pieczarek • 2 buraki • 8 średnich ziemniaków • 20 dag brukselki • pół puszki (lub jedna mała) mleka kokosowego • ćwierć szklanki mąki • łyżka oleju... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.