Reklama
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Kiełbasa po cygańsku

Składniki na 4 porcje: ■ 40 dag kiełbasy ■ 10 dag wędzonego boczku ■ 2 cebule ■ czerwona papryka ■ łyżeczka ostrej papryki ■ 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ■ 3 korniszony ■ sól ■ pieprz.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Na patelni podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pociętą w paski. Po chwili dolej szklankę wody i duś około pół godziny.

➋ Na drugiej patelni podsmaż pokrojony boczek z kiełbasą.

➌ Połącz składniki, dopraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką i wymieszaj z koncentratem.

➍ Na koniec dodaj korniszony.

➜ Przygotowanie: 45 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 400

Monika Kubacka ze Szczecina

Super TV

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 8 plastrów schabu • 2 cebule • olej do smażenia • majeranek • tymianek • szczypta cukier • sól • pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.