Reklama
  • Piątek, 18 marca 2016 (13:05)

    Karkówka ze szparagami

Składniki:  2 kg karkówki  2 cebule  1 łyżka oleju słonecznikowego  2 czerwone papryki  15 dag startego sera Gouda  4 ząbki czosnku  2 łyżki koncentratu pomidorowego  1 kg (cienkich) marchewek  sól, pieprz  1 kg zielonych szparagów  2 łyżki mąki kukurydzianej  2 łyżki masła  sznurek.

Reklama

Przygotowanie:

1. Przygotuj farsz: cebule obierz i po krój w kostkę, podsmaż na patelni. Wydrąż środek z papryki, opłucz i pokrój. Dwa ząbki czosnku obierz i posiekaj. Paprykę i czosnek dodaj do cebuli. Potem dołóż koncentrat pomidorowy i ser. Wymieszaj.

2. Mięso przekrój na pół, posyp solą oraz pieprzem i rozprowadź równomiernie nadzienie. Pieczeń zwiń w rulon i zwiąż sznurkiem.

3. Karkówkę piecz około 2 i pół godziny w temperaturze 175 stopni Celsjusza. W połowie pieczenia podlej mięso szklanką wody.

4. Do garnka z gotującą się wodą wrzuć umytą i obraną marchewkę. Po upływie 5 minut dodaj szparagi (wcześniej utnij ok. 1/3 szparagów od dołu). Gotuj kolejne 10 minut.

5. Na patelnię przelej sos z pie czeni. Dosyp mąkę kukurydzianą. Rozmieszaj i doprowadź do wrzenia.

6. Resztę czosnku pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Danie podawaj z czosnkiem, marchewką i szparagami.

Tele Tydzień
Więcej na temat:2'

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety schabowe z kością ● po 400 g porów i jabłek ● 40 g masła ● 3 łyżki soku z cytryny ● po 125 ml soku jabłkowego i bulionu warzywnego ● 100 ml śmietany ● olej ● cebula... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.