Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (10:00)

    Karkówka po chińsku

Składniki: 50 dag karkówki, pół kapusty pekińskiej, por , papryka zielona, 2 ząbki czosnku, łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki sosu sojowego, po łyżeczce miodu, papryki ostrej, imbiru i octu winnego , 2 łyżki wódki, 4 łyżki oleju

Wódkę, imbir i ostrą paprykę wymieszaj. Dodaj pokrojoną karkówkę i odstaw. Kapustę, pora i paprykę pokrój w paski, a czosnek posiekaj. Warzywa oprósz mąką i wymieszaj.

Na mocno rozgrzanej patelni usmaż mięso. Jak nabierze złotego koloru, dodaj warzywa i smaż przez 20 minut. Dopraw sosem sojowym, octem i miodem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:Platforma Obywatelska

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.