Reklama
  • Środa, 9 marca (10:00)

    Karkówka po chińsku

Składniki: 50 dag karkówki, pół kapusty pekińskiej, por , papryka zielona, 2 ząbki czosnku, łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki sosu sojowego, po łyżeczce miodu, papryki ostrej, imbiru i octu winnego , 2 łyżki wódki, 4 łyżki oleju

Wódkę, imbir i ostrą paprykę wymieszaj. Dodaj pokrojoną karkówkę i odstaw. Kapustę, pora i paprykę pokrój w paski, a czosnek posiekaj. Warzywa oprósz mąką i wymieszaj.

Na mocno rozgrzanej patelni usmaż mięso. Jak nabierze złotego koloru, dodaj warzywa i smaż przez 20 minut. Dopraw sosem sojowym, octem i miodem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:Platforma Obywatelska

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 300 g kurek ● por ● czerwona papryka ● 600 g schabu ● łyżka mąki ● 30–40 g masła klarowanego ● 300 ml bulionu warzywnego ● 200 ml śmietany ● 75–100 g sera gouda ● 1/2 łyżeczki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.