Reklama
  • Środa, 9 marca (10:00)

    Karkówka po chińsku

Składniki: 50 dag karkówki, pół kapusty pekińskiej, por , papryka zielona, 2 ząbki czosnku, łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki sosu sojowego, po łyżeczce miodu, papryki ostrej, imbiru i octu winnego , 2 łyżki wódki, 4 łyżki oleju

Wódkę, imbir i ostrą paprykę wymieszaj. Dodaj pokrojoną karkówkę i odstaw. Kapustę, pora i paprykę pokrój w paski, a czosnek posiekaj. Warzywa oprósz mąką i wymieszaj.

Na mocno rozgrzanej patelni usmaż mięso. Jak nabierze złotego koloru, dodaj warzywa i smaż przez 20 minut. Dopraw sosem sojowym, octem i miodem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag schabu karkowego, 5 połówek brzoskwiń wraz z syropem, 2 marchewki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki kolorowego pieprzu w ziarenkach, 1-2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.