Reklama
  • Wtorek, 5 listopada 2013 (10:05)

    Karkówka nadziewana papryką

Składniki na 4 porcje: 1,2 kg karkówki, 3 kolorowe papryki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1/2 szklanki ostrego gęstego keczupu, 3 łyżki oleju, 2 plasterki wędzonego boczku, suszony rozmaryn, bazylia i tymianek, sól, mielony czarny pieprz

Przygotowanie: Karkówkę umyj, osusz rozetnij na duży płat. Posyp go solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Odłóż w chłodne miejsce. Papryki oczyść, opłucz, osusz, potnij w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 1 łyżce oleju.

Reklama

Dołóż papryki i smaż dalej jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przestudź.

Warzywa wymieszaj z keczupem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. W brytfance rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim mięso. Następnie wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 2 godziny.

Udekoruj plasterkami boczku wysmażonymi wcześniej na patelni bez tłuszczu. Roladę podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.

Przygotowanie: 2 godz. i 30 min; Porcja: 740 kcal; Cena porcji: ok. 4,50 zł;

Naj
Więcej na temat:ceny

Zobacz również

  • Składniki: na 4 porcje: 30 dag udźca wieprzowego, sól, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta oregano, pół łyżeczki tłuczonego kminku l pieprz, szczypta mielonego chili, 2 łyżki oleju + do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.