Reklama
  • Środa, 9 marca (10:00)

    Karkówka na ostro

Składniki: 1 kg karkówki l 30 dag pieczarek, 2 cebule , 2 jajka, 2 szklanki bułki tartej, 2 ząbki czosnku, szklanka bulionu, olej

Przygotowanie:

Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry. Lekko rozbij i obtocz w jajku oraz bułce tartej. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Potem zeszklij posiekane cebule i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki.

Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż cebule, karkówkę i pieczarki. Całość zalej bulionem i zapiecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 °C przez 60 minut.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Skład na 10 porcji: 1 kg karkówki wieprzowej, 2 łyżki musztardy dijon, szklanka białego wytrawnego wina, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki miodu, 3 czerwone papryki, 300 g pieczarek, łyżeczka kminku. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.