Reklama
  • Poniedziałek, 22 lutego (11:05)

    Karkówka faszerowana

Składniki dla 4 osób: Mięso: 1,5 kg karkówki • 20 dag pieczarek. Marynata: łyżka słodkiej czerwonej papryki • pół łyżki majeranku • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz.

Reklama

1 Karkówkę umyj, natnij nożem tak, by powstał duży płat mięsa. Pieczarki zetrzyj na tarce, usmaż. Na mięsie ułóż pieczarki, mięso zwiń. Roladę obwiąż sznurkiem lub siatką wędliniarską.

2 Z podanych składników przygotuj marynatę. Natrzyj nią mięso, ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz kwadrans w 200°C, bez przykrycia. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 150°C, wlej szklankę wody i przykryj. Całość duś jeszcze trzy godziny, co pół godziny przekręcając na drugą stronę.

CZAS: około 4 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Skład na 10 porcji: 1 kg karkówki wieprzowej, 2 łyżki musztardy dijon, szklanka białego wytrawnego wina, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki miodu, 3 czerwone papryki, 300 g pieczarek, łyżeczka kminku. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.