Reklama
  • Poniedziałek, 22 lutego (11:05)

    Karkówka faszerowana

Składniki dla 4 osób: Mięso: 1,5 kg karkówki • 20 dag pieczarek. Marynata: łyżka słodkiej czerwonej papryki • pół łyżki majeranku • 2 ząbki czosnku • sól • pieprz.

Reklama

1 Karkówkę umyj, natnij nożem tak, by powstał duży płat mięsa. Pieczarki zetrzyj na tarce, usmaż. Na mięsie ułóż pieczarki, mięso zwiń. Roladę obwiąż sznurkiem lub siatką wędliniarską.

2 Z podanych składników przygotuj marynatę. Natrzyj nią mięso, ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz kwadrans w 200°C, bez przykrycia. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 150°C, wlej szklankę wody i przykryj. Całość duś jeszcze trzy godziny, co pół godziny przekręcając na drugą stronę.

CZAS: około 4 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 ogórek, sól, pieprz, 12,5 dag kwaśnej śmietany, 22,5 dag kremowej śmietany, 2-3 łyżki jasnego octu winnego, szczypta cukru, 1 łyżeczka suszonego koperku, 2 polędwiczki wieprzowe (po... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.